Thursday 9 June 2011

garam buluh melawan penyakit

Melawan Penyakit Dengan Garam Buluh

percaya tak badan kita setiap saat tubuh kite semakin lemah melawan penyakit.diserang dgn pelbagai bakteria,virus,potogen yg terdapat diudara,makanan dan minuman kita tanpa disedari.kita sering kali kalah melawan penyakit ini.

KEKURANGAN MINERAL PUNCA SEGALA PENYAKIT
*Kenyataan Oleh Prof. Dr. Linus Pauling (2 Kali Pemenang Nobel Award)
GARAM BULUH Hai-O SATU-SATUNYA MAKANAN KESIHATAN YANG MERUPAKAN MAKANAN HARIAN YANG BOLEH DICAMPURKAN PADA MINUMAN, MASAKAN DAN BOLEH DITABURKAN PADA BUAH-BUAHAN UNTUK MENAMBAH KELAZATAN.
Keistimewaan Garam Buluh.
  1. Ia 100% dari bahan semula jadi
  2. Mengandungi 76 jenis zat galian (Mineral)
  3. Bersifat Alkali
  4. Anti Oksida
  5. Mempunyai tahap Ph 10 – 11
  6. Mempunyai tanaga Bio
Fungsi Garam Buluh
  • Meneutralkan Asid dalam badan.
  • Meneutralkan bahan kimia dalam badan.
  • Membuang toksin dalam badan.
  • Membantu menyerap vitamin yang diambil dgn lebih berkesan.
  • Memberi lebih tenaga pada tubuh badan.
  • Membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.

Cara Penggunaannya
  • Bancuh 1 peket Garam Buluh Hai-O dengan 450ml air (Ukuran cawan mug). Jika terasa terlalu masin,tambahkan sedikit air.
  • Sesuai dibancuh dengan semua jenis air kecuali air berkarbonat (Air bergas),minuman kordial & minuman keras.
femalepharmacistexamine
Sukatan Penggunaan
  • Bagi orang yg sihat 1 hingga 2 peket sehari
  • Bagi ahli sukan, 2 hingga 3 peket sehari.
  • Bagi mereka yg menghidap Darah Tinggi, Asma, Lelah, Semput, Angin Ahmar,Masalah Tulang, Masalah Jantung & Masalah Buah Pinggang….1 peket sehari.
  • Bagi penghidap Kencing manis, 2 hingga 3 peket sehari

No comments:

Post a Comment