Thursday, 17 November 2011

jom pi vietnam

perjalanan percuma ke  VIETNAM dah tiba.

Dari November 2011 sehingga January 2011. mank tau caranya.. Jom join me and the team.. kita sama2 pulun ke VIETNAM.

Macamane nak join?

Set appoinment and kita jumpa.. jadi ahli RM50 sahaja

SMS 0123380621 sekarang

Tuesday, 15 November 2011

cara nak basuh pb

ok....ramai juga yang betanye kat aku mcm mane nak cuci PB ni...Cuci nye senang je!!! Asal  korang tak campak dalam mesin basuh je...

Sabun nak cuci PB ni namanye PB NATURAL WASH.


Corset Premium Beautiful nie jgn sesekali lah dibasuh dengan sabun serbuk yaa.. apa2 sabun serbuk jugaklah.. Cthnye Tops, Breeze, Daiya ke coz sabun serbuk nie mengandungi soda dan zat pengisi seperti tepung.. kalau PB tu dibasuh dgn sabun serbuk nie.. dikhuatiri zat pengisi tu akan melekat or tertinggal di dalam fabrik PB tersebut.. berkemungkinan akan menyebabkan PB anda cepat lapuk & tidak bersih. Nanti kalau PB tu rosak.. sayangkan.. mahai tuuu..


JGN PAKAI SABUN SERBUK MCM NI TAW!!!!


So lebih eloklah jika ia dibasuh dengan sabun yang dibuat khas utk corset PB..

Kebaikan PB Natural Wash:
 

  • Cecair pekat (guna minimum 1 penutup-boleh jimat sehingga~3-4bulan)
  • Bersifat lembut di khaskan untuk lingery wash
  • Ekstrak tumbuhan & Vitamin
  • Tidak melunturkan warna fabrik
  • Faedah kepada kelembapan kulit (lembut & 'moisture')-tidak mengeringkan kulit semasa membasuh
  • menghapuskan bakteria & bau
  • Keharuman bunga-bunga ( keharuman terasa seluruh bilik air)

= = = = = = = = = = = =Cara-cara yang betul = = = = =
  1. Larutkan 1 penutup 'liquid wash' dalam air suam <40'c
  2. Cuci bahagian yang terkena kotoran dengan lembut dan berhati-hati
  3. Bilas dengan air dengan berterusan
  4. Serap air dari pakaian dengan membalutnya dengan tuala yang kering (diterima jika hanya gantung di hanger dan biarkan air tus/menitis didalam bilik air )
  5. Keringkan pakaian ditempat teduh dan berangin. Elakkan dari menjemurnya dibawah cahaya matahai dikuatiri kuasa fir nya menurun.(terbaik di aliran aliran kipas.)
  6. Cucian tangan sahaja. Dilarang machine/dry clean.

Nota:
Jangan risau jika anda mendapati air basuhan anda keruh terutamanya pada minggu pertama pemakaian Premium Beautiful. Ia bukanlah bermakna corset ini luntur. Ia memberi signal yang baik bahawa badan anda sedang mengeluarkan toksid dan peluh berasid. Sila monitor kesan ini, selepas air tidak keruh lagi perhatikan tektur kulit anda, kebanyakkan kes kulit tampak halus, bersih dan toning yang seragam. :-D.

Beberapa LARANGAN PENTING!

1. Dilarang menggunakan syampu atau losyen beralkali tinggi.
2. Dilarang menjemur pakaian di bawah sinaran cahaya matahari.
3. Dilarang menggunakan seterika.
4. Dilarang mencuci dengan menggunakan mesin basuh.
5. Dilarang memerah pakaian untuk tujuan mengeringkan air.

Panduan Menjemur:

1. Penjemuran dilakukan dengan menterbalikkan bahagian dalam ke luar dan betulkan bentuk serta ratakan kedutan-kedutan yang wujud.
2. Jemur sebaik sahaja selesai membasuh untuk mengelakkan kedutan.
3. Jemur di tempat udara mengalir.
4. Jangan jemur di bawah sinaran matahari atau udara panas (ini akan menjejas kualiti kain dan menyebabkan warna menjadi pudar).

So, hopefully entry dapat dijadikan panduan buat semua wanita yang memakai Premium Beautiful...:)
 

Monday, 7 November 2011

herbal maharani

Herba Maharani  ......antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita. Ramuan khasnya telah menyerlahkan kehebatan dan keterampilan wanita masa kini. Herba Maharani masih tetap menjadi pilihan utama dlm penjagaan kesihatan dan kecantikan wanita di seluruh dunia...Amalan berterusan akan memanfaatkan kesihatan keseluruhan....Herba Maharani

the exclusive packaging......in the red box..

Benefit:

it can reduce period pain....memang terbukti berkesan!!!!

it can reduced backpain...


mengeratkan hubungan suami isteri......hu..hu...!!!!!
freshness to your body.....no stress...no migraine...solve women inner problem...especially white discharged problem....and etc

buy with confidence....
dijamin HALAL





1 big box at only RM65
v
v
v
call me at:
 0123380621
ctzman@hotmail.com

cream bioever

SALAM SEJAHTERA..

Sememangnya kecantikan wanita terletak kepada wajah dan bentuk badan yang menarik.. pasti kecantikan akan menyebabkan si kumbang terpikat dek si bunga.. yang pasti si bunga mesti senantiasa segar dan harum... 
nak kongsi keberkesanan dan petua khasiat pegaga .. yang mana telah lama diamalkan sejak turun-temurun...  sebelum nie hanya tau makan ulam pegaga ajer... tapi lepas membaca petua orang tua-tua.. rupanya pegaga banyak kelebihannya..
gambar daun pegagaDaun pegaga ni memang banyak khasiatnya
Gambar: Flickr.com

 Secara umumnya petua orang dahulu menggunakan  daun pegaga untuk menghilangkan bintik-bintik hitam di muka (Awet muda) mengubati darah tinggi, kencing manis mengecutkan peranakan bagi ibu-ibu yang dalam pantang dan menambah selera makan... 

  bagaimanapon nak dapatkan pegaga bukannya senang kena pergi pasar... tapi dengan teknologi terkini, rahsia keremajaan sepanjang masa melalui formulasi pegaga digunakan untuk mencantikkan wajah.. macam botox... tapi yang ni halal.. tak yah kena injek vitamin lg..

memperkenalkan BIO-EVER Nano Cream :

Keistimewaan Bio~Ever™


Bio-Ever™ menggunakan sistem bio-teknologi untuk menghantar kebaikan rumusan aktif bersaiz nano secara terus ke dalam peredaran darah melalui penggunaan luaran pada kulit.
Teknologi Liposom Nano
Rumusan aktif Bio~Ever™ dirumuskan ke dalam liposom (sfera lipid yang kecil dan kosong) dan dihantar ke bahagian badan yang mana ia diperlukan.
Saiz liposom yang kecil boleh menghantar dan membebaskan rumusan aktif yang diperlukan dengan tepat ke dalam badan.


KESAN YG SUNGGUH MENAKJUBKAN...!!!!... Rahsia keremajaan sepanjang masa 
(ihsan:  http://www.corsetbeautiful.com/2010/05/bioever.html)

sebelum..(bj merah -sy)

selepas 1 minggu penggunaan....

 (saya bj hitam bsama kwn baik dr tadika lagik..sewaktu majlis pertunangan salah seorg adik sy)...

yg paling best..make up sy xcair lepas amalkan BIO EVER..

wpun panas...(biasalah rumah felda ..xde air cond..org ramai pula..kipas pun limit) 



apalagi..baju basah lencun dek peluh..tp make up maintain beb...wpun meleleh peluh satu muka...menitik2 peluh macam ambik wuduk....tp..ahaks...mentennnn cun gitu..(muntah darah..hukhukhuk)...bini sape lah ni...wakaka...)


sy hanya ingin bkongsi dengan kawan2 yg ingin mahu tampil dgn sesuatu kelainan ..


malam tu pula..abg sulung (pengkritik no. 1 sy)-bukan sahaja mkritik..kuat komen..kuat bg nasihat suh menten cun sentiasa..jg badan..jg penampilan...saya tak sangka dia boleh puji sikit la mlm tu.."..waaa....cantik muko ko kak....halus kulit ko along tengok..ko pakai aperr....."...perghhh....nak jer lari keliling rumah dek suko kono puji ,,bukan senang nak dpt pujian dr dia....hehehe...n dia tengah korek rahsia..ape produk yg saya pakai..sebab dia pun akan belikan untuk bini dia yg memang dah cantik n comel tue....


bile dia bc blog ni..mesti dia senyummm...HAAA...!!! RAHSIA SUDAH TERBONGKAR...!!!..BIO EVER RUPENYE....

(bersama bonda n barisan adik2 ipar n kakak ipar )

BIO EVER juga membantu buat muka kite jd tirus...terasa perubahan yg sgt ketara di bawah dagu dan pipi...lebih cerah..smooth dan sape xnak jd
wanita / bini yg cun kan...kan..kan???? tipu lahh kalo tak nak..heheh..sy sentiasa berusaha...anda ...????

JGN RISAU....BIO EVER SESUAI 
BG SEMUA PERINGKAT UMUR...


bj merah tu (bonda sy umur 51 tahun)..

surirumah jerr..sgt2 pentingkan

kecantikan dan kesihatan...amacam...

cun kan ...ahaks...

tak terkojar den...hehehe...

bonda sy pun dah order BIO EVER..

dh siap 'bank in' pun semalam....

bukan saja BIO EVER, nak pakai
foundation  n loose powder MAC lagik...
nape nak cantik2 mak ..sy ty..
bonda sy jawab : abah kau idup togap lagik..
konolah cantik ..(loghat n9)
dia pun pakai premium beautiful..see the figure lah beb..
heheheh...

dia xleh tgk sy balik (ade perubahan)..mesti dia ty...
sy kate..sy pakai BIO EVER br seminggu...
dia pun nak jugakkkk...heheheh
korang ???...hehehe



 mempunyai SIJIL HALAL..


sebelum pakai BIO EVER..make up gerenti cair punye..wpun pakai KRAYOLAN KE...MAC ker....tp...kini...,....tengoklah...


 MAGIC CREAM YG KINI MENDAPAT SAMBUTAN YANG AMAT HANGAT ... DARI  WANITA MALAYSIA..!!!!!!!



Cara penggunaan BIO EVER..




Leher Untuk leher yang lebih licin dan tegap, sapu krim menghala ke atas.
Dada Untuk kontur dada yang lebih tegap dan menarik, sapu krim menghala ke atas dan ke dalam.
Bahagian dalam lengan Untuk lengan yang tegap dan kurus, sapu krim dalam gerakan berpusing yang menghala ke atas.
Bahagian dalam paha Untuk paha yang tegap dan kurus, sapu krim dalam gerakan berpusing yang menghala ke atas.
Abdomen Sapu krim dalam arah mengikut pusingan jam di sekeliling abdomen untuk mengawalatur metabolisme dan melegakan masalah menstrual.
Bawah pinggang Sapu krim dalam arah menghala ke bawah untuk membantu melegakan sakit belakang dan meningkatkan stamina.     





HARGA :
RM 230.00 (harga pasaran)

Harga Promosi : RM 220.00

(TAHAN HINGGA 4-5 BULAN PENGGUNAAN)

Untuk pembelian
SMS SEGERA KE :  

012 3380621

nak Kurus.. nak Cantik..... yer laa.. bila dah beranak pinak.. masalah perut buncit, badan mengelebeh... so macamana nak kurus???... gie Pusat Pelansingan ker pakai PB..  nie Komen kekawan yang dah gie Pusat Pelansingan dan yang dah pakai PB:


Pusat Pelangsingan Badan :

1. Hanya fokus pada slimming jer. Tak dapat bantu mengurangkan sakit tulang belakang, period pain, pudarkan / hilangkan stretchmarks, tak dapat hilangkan keputihan, tak dapat untuk memperbaiki kesuburan etc..

2. Kena pergi berkali-kali, tapi hasil belum tentu memuaskan hati. kalo bayar utk pakej rm10,000 dptlah 12x treatmen mcm tu, selama lbh kurang 4bln treatmen / seminggu skali...fyi, diorg akan tgk dulu korg ada mslh menjurus kpd bhgnn mana, pastu diorg wat keputusan suro ambik pakej apa..plg kurang kena byr rm5,000+ pastu taktik diorg, pas kita wat bbrp kali treatmen, disuruhnye kita tmbh sesi lagi..makanya, bertmbh2 lah duit kuor..perut xde perubahan ok...

3. Treatment hanya dibuat bila ada appointment jer means semggu skali, kecuali time period xboleh buat...

4. Dah tu.. byk betol pantang larangnye.. diorg bagi jadual pemknn, lunch kena mkn bihun sup jer, buah2 tp mangga xbleh..buah pon ada yg xleh mkn?? sedey btol! nasik lak sesenduk, jgn tmbh! sebaiknye xpyh mkn nasik lagi bgs... kalo nk mkn ayam, make sure yg grill punye..aku mmg xleh la xmkn nasik, ade ke suro mkn bihun sup jer!

5. Guna mesin yg getar-getar, urut-urut..katenye leh bako lemak plg cpt 5mnt..tak tau lah bape banyak lemak & metabolisme terbakar kan.. ku blk rmh uko tgk xde perubahan ponggg, ni yg mcm xpuas ati..maybe takat bajet rm5000 mmg xbekesan, nk bekesan guna pakej yg rm20k kot kannn?

6. Atleast lebur duit rm5k tuh, nk gak la tgk ada perbezaan kan..nih xde, ku complain kate xde perubahan pon. pastu mulalah diorg ayat suro tmbh sesi la, bli krim la..krim harga rm200+ , xde pon aku nk bli..bazir duit jer..

7. Kalo kurus pon dlm tempoh selama kita p program pelangsingan tu jelah..pastu pepandai maintain kan sendiri..mkn lbh sket, badan cam donut blk!

8. Aku dh malas nk teruskan sesi, cukup2lah 4bln treatmen tuh..xyahlah korg nk paksa aku + sesi k, paksa suro + lagi 800 lak! yg ku byr 10k tu apa kebendanya?? ada ke perubahan?! badan makin naik!!!

Premium Beautiful :

1. Bukan hanya untuk slimming, tapi 70% untuk kesihatan..! 30% untuk kecantikan (slimming, muka berseri-seri).. bila dah sihat luar dlm, secara automatik memang lah akan nampak cantik!

2. PB nie, all in one..! Beli hanya SEKALI, pakai SEUMUR HIDUP. hanya rm2k..mmg worth it lah! hasilnya boleh nmpk.. Atleast nmpk gak la perubahan, badan jd lebih curvy banding sblm pakai.. aku dh turun 2kg sejak pakai PB ni...

3. Pakai PB setiap ari sebab untuk hasil yang memuaskan, pakai at least 8 hours a day.

4. Xkisah nk mkn apa pon.. xpyh buat jadual pemknn ok..heehe.. bila mkn lebih, secara automatik uolls akan rasa kenyang. Sambil menikmati makanan, sambil dapat kurus & sihat..! Tuhan bagi nikmat merasa kan, rasa lah.. nape nak sekat, tapi bila pakai PB, insyaAllah semua terkawal..

5. Metabolisme & lemak akan terbakar perlahan2 lebih selama 8 jam dengan pemakaian PB. Kalau exercise sambil pakai PB, lagi lah banyak..!

6. PB dpt menjaga posture badan, dpt pudarkan stretchmarks, hilangkan keputihan sume tu...ku punya stretchmarks dh pudar, nk sama dgn kaler kulit..huhu best!

PASTI KALAU GEMUK BOLEH JADI CAMNI...



...so, sesape yg berminat nk try pakai PB, just sms / col me

testimoni premium beautiful & lactolite

percaya @ tidak!!!!!!

3 months before


Now
DARI 98 KG ke 56 KG

RAHSIANYER....

Pemakaian Premium Beautiful & Lactolite .....


nak tau lebih detail?

CONTACT ME FOR BODY MEASUREMENT AND FREE CONSULTATION :

012-3380621
ctzman@hotmail.com

Monday, 24 October 2011

http://blogshopsales.blogspot.com/
Bismillahirrahmanirrahim.....

Wahhhhh lama  tak update apa2 story kat blog ni, almaklumlah, ramai kawan2 suka chat kat fb jer, lagipun masa banyak bersama rakan2 untuk sama2 share produk PB samada untuk pakai sendiri atau sebagai biz partner...

Alhamdulillah, malam tadi ramai rakan2 kongsi dapat anugerah dari sifu jutawan hjh siti rohana yusuf di atas ketekunan mereka selama ni

Bagaimana Mencapai Kejayaan Dalam Perniagaan  ni petua nya mudah jer, kita perlu bersama kawan2 yang positif dan paling penting mentor kita juga mestilah seorang yang fokus pada perniagaan yang diceburi dan terbukti berjaya membantu ramai orang berjaya sepertinya..

kalau pilih mentor yang hanya berjaya sendiri, alamak mentor tu pasti tiada cara untuk bantu orang lain dapat, itu yang kita tgk asyik dia jer yang tukar keta, dia jer yang pergi melancong, bila pulak nak bawa kawan2 pergi sama.... so, pilih mentor yang betul ye kawan2....

Ada jugak yang za jumpa, lompat sana, lompat sini, nak cari yang terbaik la kononnya kannn dan akhirnya tak dapat apa2... 

so, sekarang ni bukan masa untuk mengeluh kenangkan kegagalan lepas atau jelous tgk kejayaan org lain...

sekarang masa untuk kita buat perubahan dengan meyertai kawan2 atau kumpulan yang agresif dan terbukti berjaya, barulah kita boleh berjaya, rapatkan diri pasti dapat punya.... 

Siapa betul2 nak berjaya dalam perniagaan terutamanya perniagaan Premium Beautiful ni, ayuh bersama group kami yang terbukti ni... Kita ada cara, dan cara ni memang diret dari mentor jutawan yang juga berjaya melahirkan ramai jutawan..

bolehlah call/sms za... 012-3380621

jom layan sikit sebanyak gambar2 malam tadi... eeeeeee happynya tgk rakan2 kongsi dapat capai apa yang diimpikan.... 






jom bersama, kita ubah mimpi jadi realiti pada 11.11.11.11

anda serius nak berjaya dalam hidup dan dalam perniagaan

call/sms : 012-3380621